Alkohol u hidromasažnoj kadi se može piti, ali u malim količinama. Čaša koktela, hladnog piva ili vina i omiljena topla kupka zvuče savršeno. Ako se zadržimo samo na jednoj čaši, sve će biti u redu. Međutim, ako nas ponese atmosfera i popijemo veću koločinu alkohola, može doći i do problematičnih situacija. Ukratko ćemo vam skrenuti pažnju na neke od njih kako biste znali zašto ne treba kombinovati uživanje u toploj vodi i alkohol:

Dehidratacija

Dok smo potopljeni u toploj vodi, ne osećamo da se znojimo i da na taj način gubimo tečnost, a isto tako, kad pijemo alkohol, on vezuje vodu u telu i opet ostajemo bez nje. Tako da paralelnim uživanjem možemo dovesti telo u stanje dehidratacije koje rezultira glavoboljom i vrtoglavicom. Kako bismo to izbegli važno je da unosimo što više tečnosti, te ako se odlučite da popijete još jedno piće, prvo popijte veliku čašu vode!

Pregrevanje tela

Kao što topla voda širi krvne sudove i dovodi do zagrevanja organizma, isto dejstvo ima i alkohol.  Ako se kombinuju, ove dve stvari mogu za kratko vreme pregrejati organizam. Ako u bilo kom trenutku osetite mučninu, vrtoglavicu, lupanje srca ili slabost, odmah izađite iz vode,  istuširajte se hladnijom vodom, da se rashladite, i unesite dosta tečnosti (bezalkoholne!).

Uspavljivanje

Sve je isuviše opuštajuće, i ako ste sami i umorni može vam se dogoditi da zaspite dodatno uljuljkani dejstvom alkohola. Ovde čak moramo da pomenemo i fatalni ishod koji može da se dogodi ako zaspali uronite u vodu. Zato, kada ste umorni, izbegavajte i najmanje količine alkohola u kombinaciji sa hidromasažnom kadom. A ako ste skloni da zaspite pod dejstvom alkohola, nemojte to nikada raditi kada ste sami u kadi!

Ludovanje

Kad se popije, ponašanje može i da  izmakne kontroli, naročito kada se nešto slavi. Ako vam je na ludoj žurci dostupna hidromasažna kada, izaberite ili kupanje ili piće. Mokre i klizave površine nisu baš za ludovanje jer povrede mogu biti ozbiljne! Osim toga, pregrevanje organizma dovodi do mnogo bržeg i jačeg dejstva alkohola u organizmu, pa možete ne samo uraditi nešto što inače ne biste u treznom stanju uradili, nego se može desiti i da vam pozli.

Polomljene čaše

Gde su staklene čaše tu je često i slomljeno staklo. Staklići u kadi su najnepoželjnija stvar, te zato, kada koristite čaše birajte ili one od jačeg stakla ili plastične kako biste bili potpuno bezbedni.

Stoga, izbegavajte alkohol u hidromasažnoj kadi ili ga nemojte piti više od jedne čaše!