Njeno veličanstvo hidroterapija predstavlja svaki tretman tela vodom u cilju lečenje posledica povreda ili ublažavanja simptoma određenih oboljenja. Ali, istovremeno, ona je mnogo više od lečenja, i njenom redovnom primenom višestruko unapređujemo zdravlje.

Hidroterapija se primenjuje hiljadama godina unazad, a sada čak može postati deo vaše svakodnevnice ako se odlučite da u svoje kupatilo ili baštu postavite hidromasažnu kadu. Tople kupke pod vedrim nebom u tišini, romantičnoj ili veseloj atmosferi učiniće vam život lepšim, a vas ispuniti toliko potrebnim zadovoljstvom i mirom.

Koje su to tajne koje krije hidroterapija, a koje će vas učiniti zadovoljnim?

 1. Ne postoji lakša terapija od hiroterapije

Dok za ostale tretmane i terapije moramo angažovati stručna lica, hidroterapiju možemo primenjivati sami, u udobnosti svoga doma. Jedina briga vam je da temperatura vode ne bude niža od 35 C°.

 1. Povoljno utiče na vaše mišiće

Topla, penušava voda hidromasažne kade pomoći će vašim mišićima da se opuste i stimulisaće vaše telo da ublaži bol izazvan različitim uzročnicima.

 1. Poboljšava cirkulaciju

Pod dejstvom tople vode prilikom hidroterapije povećaće se temperatura tela, a samim tim doći će do širenja krvnih sudova i poboljšanja cirkulacije.

 1. Pomaže prilikom varenja

Redovnom primenom hidroterapije i pravilnom ishranom unapredićemo rad digestivnog trakta jer će kretanje vode u kadi pokrenuti na rad organe za varenje.

 1. Mogućnost usmerene stimulacije

Većina hidromasažnih kada ima mogućnost usmeravanja mlaznica, tako da ih možete postaviti da deluju na određene tačke, npr. na šake i stopala ili bilo koje druge problematične tačke.

 1. Oslobađa telo

Pošto smo u vodi lakši i do 90%, ovakvo olakšanje će smanjiti pritisak koji trpe zglobovi i kičma i na taj način im pružiti zasluženi odmor i olakšanje.

 1. Podiže nivo endorfina

Endorfin je prirodni analgetik, njega naše telo luči kako bi umanjilo bol. Topla i uzburkana voda stimulisaće vaše delo da poveća lučenje ovog prirodnog leka za naše telo.

 1. Stimuliše ćelije na oslobađanje od nečistoća

Pošto vam je poboljšana cirkulacija, vaše ćelije takođe više i efikasnije izbacuju nečistoće iz vašeg organizma. Rezultat je poboljšanje opšteg stanja organizma.

 1. Može da poveća vašu snagu

Prilikom oporavka od neke povrede najteži deo ozdravljenja predstavlja vraćanje u formu mišića. Voda će vam pomoći da postepeno i efikasno povratite snagu mišića bez obzira na ozbiljnost povrede.

 1. Jača imunitet

Prilikom boravka u hidromasažnoj kadi telo će stimulisati rad limfnih žlezdi i na taj način će se ojačati imunitet  koji nam je svima preko potreban za očuvanje zdravlja.

 1. Poboljšava san

Topla voda umiriće i opustiće vaše telo, ono će kao takvo mnogo lakše utonuti u zdrav san. Svi znamo da je dobar san polovina zdravlja.

 1. Zabavna je!

Na kraju krajeva, hidroterapija je zabavna. Zabavićete se uz toplu, penušavu i uzburkanu vodu mnogo bolje nego da radite bilo šta drugo!

I ako nemate prostora da ugradite bazen, možete razmisliti o užitku i zadovoljstvu koje bi donela vaša privatna banja – hidromasažna kada. Isto tako, ukoliko imate bazen, a i dovoljno prostora, hidromasažna kada je izuzetan dodatak za produženo zadovoljstvo i revitalizaciju. Ne postoji ništa u kući što u isto vreme jača mišiće, oslobađa vaše telo od pritiska, poboljšava cirkulaciju i pruža nenadmašno opuštanje! Samo zamislite tu dragocenu mogućnost zdravijeg životnog stila i luksuza ličnog spa okruženja!

MERE OPREZA:

Veoma je važno da napomenemo da je na svim javnim mestima deci mlađoj od 12 godina zabranjeno kupanje u  hidromasažnim kadama, a Svetska zdravstvena organizacija izričito zabranjuje upotrebu deci mlađoj od 5 godina, zbog različite termoregulacije dečijeg organizma i mogućnosti dehidratacije.

Trudnice takođe ne smeju da borave u toploj vodi, kao ni osobe sa kardiovaskularnim problemima. Uvek se konsultujte sa svojim lekarom ako bolujete od nekih hroničnih bolesti da li smete da koristite hidroterapiju.