Aluminijumski nameštaj

Aluminijumski nameštaj za bašte je otporan, a lep na izgled. Lagan, a čvrst kao gvožđe. Aluminijum ima posebna svojstva koja ga čine izuzetnim materijalom za baštenski nameštaj. Hartman najčešće kombinuje ovaj materijal sa tekstilom, kako bi dobili atraktivne, a udobne proizvode.

Aluminijum bi, ukoliko bi se ostavio nezaštićen, prirodno oksidisao i promenio boju. Da bi se ovo sprečilo, Hartman aluminijumski nameštaj premazuje se posebnim zaštitnim slojem zahvaljujući kojem je lako održati vaš baštenski nameštaj u dobrom stanju dugi niz godina.

Prednost aluminijuma je da nije podložan UV zracima ili vlazi. Štaviše, aluminijum je manje osetljiv na promene temperature ili vremenskih uslova.

Aluminijumske baštenske stolice:

Aluminijumske baštenske ležaljke:

Baštenski stolovi:

Aluminijumske garniture:

Kako održavati aluminijumski nameštaj

Aluminijumski baštenski nameštaj nije samo lep, nego je i lak za održavanje. Ne smetaju mu ni sunčevi zraci, niti vlaga, a prirodno je otporan na klimatske i temperaturne promene. Da ne bi gubio boju i postao mat, sav Hartman baštenski nameštaj od aluminijuma ima poseban zaštitni sloj. Ako ga čistite dva puta godišnje, vaš nameštaj će godinama ostati u dobrom stanju. Kako biste očistili i zaštitili aluminijum, koristite mekan sunđer ili krpu i neabrazivno, pH-neutralno sredstvo za čišćenje, po mogućnosti posebno sredstvo koje Hartman proizvodi i uz pomoć dosta vode operite, ali izbegavajte da izgrebete nameštaj, na primer peskom koji se nalazi na površini koja se čisti.

Upozorenje!

Nikako ne preporučujemo da svoj aluminijumski baštenski nameštaj perete crevom pod pritiskom ili nekim agresivnim deterdžentom ili sredstvom za izbeljivanje. Ovo može dovesti do oštećenja zaštitnog sloja ili do promene boje vašeg nameštaja!

održavanje nameštaja od tikovine

Održavanje nameštaja od tikovine

Za održavanje nameštaja od tikovine možete koristiti Hartmanova sredstva za čišćenje tikovine i sredstva za zaštitu tikovine: Sredstvo za čišćenje...
Održavanje baštenskog nameštaja

Kako održavati baštenski nameštaj

Nemojte dozvoliti da tek posle nekoliko sezona primetite ostatke proteklog vremena na baštenskom nameštaju, već se potrudite da mu pružite minimalnu...