Nameštaj od tikovine

Retki su materijali koji imaju tako autentičnu i prirodnu lepotu poput tikovine. Tikovo drvo sadrži visok nivo ulja što ga čini prijatnim na dodir, dugotrajnim i otpornim na kišu. Ako se ne tretira, ono će zadržati svoja prirodna svojstva i poprimiti atraktivnu srebrnasto-sivu patinu.

Tikovina je izuzetno otporna i naročito pogodna za upotrebu za baštenski nameštaj zato što se minimalno skuplja ili uvija i ne puca. Veoma tanke pukotine i male površinske ogrebotine na ivicama svojstveni su materijalu i ne utiču na trajanje nameštaja.

Imajući u vidu značaj očuvanja šuma, Hartman u proizvodnji nameštaja koristi isključivo tikovo drvo gajeno u skladu sa FSC standardima.

Stolovi i fotelje od tikovine:

Ostalo:

Kako održavati nameštaj od tikovine

Ako se čisti jednom ili dva puta godišnje, baštenski nameštaj od tikovine ostaće u dobrom stanju godinama.

Za one koji vole prirodni izgled tikovine, dovoljno je da jednom godišnje očiste nakupljenu prljavštinu uz pomoć rastvora prirodnog deterdženta ili Hartmanovog sredstva za čišćenje (Hartman Teak Cleaner) i mekog sunđera za ribanje.

Ako, pak, više volite da zadržite originalnu boju, nameštaj od tikovine je potrebno tretirati jednom do dva puta godišnje Hartman sredstvom za zaštitu tikovine (Hartman Teak Protector). Ovako će drvo biti i manje podložno flekama.

Upozorenje!

Nikada nemojte koristiti crevo pod pritiskom za pranje nameštaja od tikovine, jer površina može postati gruba.

održavanje nameštaja od tikovine

Održavanje nameštaja od tikovine

Za održavanje nameštaja od tikovine možete koristiti Hartmanova sredstva za čišćenje tikovine i sredstva za zaštitu tikovine: Sredstvo za čišćenje...
Održavanje baštenskog nameštaja

Kako održavati baštenski nameštaj

Nemojte dozvoliti da tek posle nekoliko sezona primetite ostatke proteklog vremena na baštenskom nameštaju, već se potrudite da mu pružite minimalnu...