Pleteni nameštaj (wicker)

Pleteni nameštaj ima prirodnu lepotu i otporan je na sve vremenske uslove. Zato je viker veoma popularan materijal za izradu baštenskiog nameštaja. Možete uživati u njemu tokom skoro cele godine. Pleteni nameštaj se pravi od aluminjumskog rama koji ima poseban zaštitni sloj. Preko rama se plete plastični viker visokog kvaliteta. Nit koja se koristi kao pletivo je otporna na UV zrake, što boju čini postojanom. Pleteni nameštaj možete ostaviti napolju tokom cele godine, mada preporučujemo da u periodu kada su mrazevi nameštaj ili prekrijete pokrivačima koji propuštaju vazduh ili da ga odložite u zatvorenoj prostoriji. Razlog leži u tome da mraz može dovesti do krutosti niti i do eventualnog pucanja.

Baštenske stolice i fotelje:

Vrste pletenog materijala:

Pletene garniture:

Kako održavati pleteni nameštaj

Pleteni nameštaj možete očuvati tako što ćete ga dva puta godišnje očistiti i sprečiti da nečistoće utiču na pletenu nit. Da biste očistili, uzmite mlaku vodu i neki neabrazivni, pH-neutralni deterdžent ili toplu vodu sa malo sode i mekan sunđer ili krpu. Nakon toga isperite čistom vodom, uz pomoć baštenskog creva. Ako se površina ne očisti kako treba na ovaj način, možete upotrebiti i posebno sredstvo koje Hartman proizvodi za svoj pleteni nameštaj. 

Upozorenje!

Ne koristite crevo pod pritiskom za ispiranje pletenog nameštaja, jer možete oštetiti materijal! Nemojte koristiti abrazivna sredstva niti sredstva za izbeljivanje, kao ni univerzalna sredstva za čišćenje. Oni mogu dovesti do stvaranja malih pukotina u nitima u kojima će se nakon toga skupljati prljavština ili mogu izbledeti vaš nameštaj i dovesti do nepopravljivih oštećenja. 

održavanje nameštaja od tikovine

Održavanje nameštaja od tikovine

Za održavanje nameštaja od tikovine možete koristiti Hartmanova sredstva za čišćenje tikovine i sredstva za zaštitu tikovine: Sredstvo za čišćenje...
Održavanje baštenskog nameštaja

Kako održavati baštenski nameštaj

Nemojte dozvoliti da tek posle nekoliko sezona primetite ostatke proteklog vremena na baštenskom nameštaju, već se potrudite da mu pružite minimalnu...