Oprema za bazene

Oprema za bazene obuhvata sve uređaje koji su vam neophodni za funkcionisanje bazena, ali isto tako i one uređaje i dodatke koji će povećati vaše uživanje u vodi.

Dodatna oprema za bazene

Uživanje u bazenu može da znači i mnogo više od samog plivanja u kristalno čistoj vodi. Postoji mnogo proizvoda koji su napravljeni sa ciljem da kupanje učine još većim užitkom. Neki od tih proizvoda imaju funkciju, neki su čisto dekorativne prirode, a neki su i jedno i drugo.

Za pomoć za ulazak i izlazak iz vode koriste se merdevine. One se izrađuju od nerđajućeg čelika ili od aluminijuma koji je obložen posebnom vrstom epoksirane smole. Mogu da budu fiksirane ili da se kače na ivicu bazena i skidaju kada nisu u upotrebi.

Za sve koji vole skokove u vodu važno je znati da se ovo mora isplanirati pre gradnje bazena, pošto nije moguće ugraditi dasku za skokove na bilo koji tip bazena.

Na ivici bazena obično se postavlja rubni kamen ili pločice. Oni služe ne samo kao završna ivica, nego i za sedenje i uživanje u neposrednoj blizini vode. Iza ruba bazena postavlja se kamen, pločice ili drveni deking koji služe kao plaža za sunčanje ili sedenje i druženje sa porodicom i prijateljima.

Deca naročito vole tobogane, tako da vaš bazen može da ukrasi i neki pravi ili zakrivljeni tobogan izrađen od poliestera i fiberglasa.

Baštenski nameštaj pored bazena i roštilj omogućiće vam da u potpunosti iskoristite tople letnje dane i prijatne večeri.