Fontini

Prekidači Fontini kao i utičnice izrađeni su od plemenitih materijala kao što su mesing, porcelan, drvo i staklo. Svaki komad je jedinstven i može se prilagoditi različitim stilovima. Proizvodi su svrstani u sledeće kolekcije:

Kolekcija DO

Prekidači i utičnice iz kolekcije DO izrađeni su od porcelana. Imaju rotirajući tip prekidača. Postoje nazidni i uzidni, a maske (podloške) se izrađuju od drveta ili porcelana. Kontakti su srebrni, a svi plastični delovi izrađeni su od specijalne tehničke termoplastike. Mogu se instalirati horizontalno ili vertikalno.

Modularnost:

 

Tip prekidača:

 

Kolekcija Garby

Fontini Garby i Garby Colonial maske za prekidače i utičnice proizvode se od porcelana i drveta. Maske za Garby se izrađuju za 1 do 3 elemenata i montiraju se na zid, a za Garby Colonial za 1 do 4 elemenata i montiraju se u zid. I jedne i druge mogu biti postavljene horizontalno ili vertikalno.

Modularnost:

modularnost501 modularnost503modularnost504

Tip prekidača:

veneziaprekidac05

 

Kolekcija Dimbler

Kolekciju Fontini Dimbler čine nazidni prekidački elementi koje se izrađuju od porcelana i mesinga. Maske se mogu kombinovati sa Garby, Garby Colonial i Venezia kolekcijama.

Modularnost:

modularnost501 modularnost504 modularnost503

Tip prekidača:

 

Kolekcija Venezia

Maske za Fontini Venezia prekidače i utičnice izrađuju se od drveta, mesinga i porcelana. Mogu se instalirati od 1 do 4 elemenata u nizu, a postavljaju se horizontalno ili vertikalno.

Modularnost:

modularnost501 modularnost503modularnost504

Tip prekidača:

veneziaprekidac04 veneziaprekidac02  veneziaprekidac05

 

Kolekcija F37

Savremenu seriju Fontini F37 karakterišu maske od masivnog drveta ili topljenog stakla. Maske se izrađuju za 1 do 4 elemenata koji mogu biti postavljeni horizontalno ili vertikalno.

Modularnost:

modularnost501 modularnost504 modularnost503

Tip prekidača:

veneziaprekidac04 veneziaprekidac02

 

Kolekcija 1950

Kolekcija Fontini 1950 izrađena je od punog mesinga, a lepota ovih proizvoda jeste u njihovoj jednostavnosti, izuzetnoj završnoj obradi i superiornom kvalitetu. Ovi proizvodi su ujedno i podsećanje na prve serije koje je kompanija Fontini proizvela, 1950. godine. Završna obrada maski može biti antracit, grafit, nikl, zlato ili antička bronza. Posebnu seriju iz ove kolekcije, ručno oslikanu ili obogaćenu Swarovski kristalima, uradila je francuska umetnica Diva.

Modularnost:

modularnost501 modularnost504 modularnost503

 

Nazidna instalacija

Osim redovnih, ugradnih elemenata, Fontini je kreirao i ekskluzivni dekorativni sistem za nazidnu instalaciju za prostore u kojima je potrebno očuvati integritet zidova, ili ukoliko to odgovara stilu uređenja prostora. Nazidna instalacija Fontini obuhvata pleteni kabel, metalne cevi i kutije u završnim obradama kao što su: porcelan, nerđajući čelik i stari metal.

Materijali od kojih se izrađuju prekidači Fontini

Fontini maske izrađuju se od plemenitih materijala kao što su mesing, porcelan, drvo i staklo. Svaki komad je jedinstven i može se prilagoditi svakoj vrsti stila, od rustičnog za starinske kuće do minimalističkog za potkrovlja.

Seriju F37 čine maske od masivnog drveta ili topljenog stakla.

Venezia prekidači i utičnice izrađuju se od drveta, mesinga i porcelana.

Maske za prekidače i utičnice iz serije Garby proizvode se od porcelana, drveta i specijalne tehničke termo-plastike.

Kolekcija 1950 izrađena je od punog mesinga, a lepota ovih proizvoda jeste u njihovoj jednostavnosti, izuzetnoj završnoj obradi i superiornom kvalitetu. Ovi proizvodi su ujedno i podsećanje na prve serije koje je kompanija Fontini proizvela, 1950. godine. Završna obrada maski može biti kao antracit, grafit, nikl, zlato ili antička bronza. Ova kolekcija nudi i mogućnost personalizacije vaših prekidača Swarovski elementima.

Kolekciju Dimbler čine maske koje se izrađuju od porcelana i mesinga.

Prekidači Fontini imaju kontakte koji su izrađeni od srebra, što im daje veliku prekidačku snagu.

Montaža

Prekidači i utičnice Fontini mogu bit montirane horizontalno ili vertikalno, a za instalaciju su potrebne standardne dozne sa šrafom.

Montaža u zid:

monta++a-u-zid

Montaža na zid:

monta++a-na-zid

Mehanizmi prekidača su 10A – 250V~, a utičnice su 10/16A – 250V~ sa uzemljenjem.
Kontakti Fontini prekidača su srebrni i imaju veliku prekidačku snagu. U zavisnosti od modela, moguće je izabrati prekidače od 1, 2, 3 ili 4 modula.

Detaljnije o montaži za sve kolekcije možete pogledati u katalogu.