Podne obloge za bašte i terase WERZALIT

Podne obloge mogu biti lepe, a istovremeno i trajne i praktične. Podne obloge nemačke kompanije WERZALIT jesu prava alternativa za drvene podove.

Izrađuju se u 3 modela: terraza, paseo i entero. Model terazza postoji u obliku profila (daske) i u obliku četvrtastih ploča, a modeli entero i passeo  su u obliku profila.

Izrađuju se od visoko kvalitetnog kompozitnog materijala drvo-polimer koji u sebi kombinuje najbolje osobine drveta i plastike: prirodan izgled drveta i dugotrajnost. Materijal je stabilan, otporan na vremenske prilike, kao i na hladnoću, vrućinu, kiselu kišu, slanu vodu, hlorisanu vodu, gljivice i insekte koje napadaju drvo.

Površina se ne kliza, a isto tako i ne pojavljuju se pukotine i rascepi, što ovaj materijal čini prijatnim za hodanje bosih nogu.

Izbor različitih karakteristika, površinske teksture i formata WERZALIT podnih obloga sigurno će ispuniti vaša očekivanja i zahteve.

Za razliku od drveta, WERZALIT podne obloge neće promeniti boju tokom vremena. Moguće je da boja blago posvetli usled vremenskih uticaja. Međutim, podne obloge će zauvek zadržati svoj prirodni karakter boje.

terazza i terazza bz profili

Podni profili terazza imaju dva lica – fino i medio. Fino ima uže linije, a medio šire. Koje lice ćete upotrebiti, zavisi od toga šta vam se više dopada. Vrlo su lake za postavljanje, stabilne su i izdržljive. Mogu podneti teret do 500 kg/m2.

Boje: terracotta, topino, marrone i carbone.

Garancija 5 godina.

terazza kvadratne ploče

Četvrtaste ploče terazza su naročito pogodne kao podovi za ravne krovove. Mogu se postaviti da šare ide u istom pravcu ili obrnutno, da daju šaru šahovskog polja. Dimenzija 44 x 44 cm i dobro osmišljen sistem spajanja ploča, omućavaju brzo i lako postavljanje. Pogodne su za sva mesta na kojima nije moguće postaviti profile. Za razliku od profila, nije im potrebna podkonstrukcija.

Boje: terracotta, topino, marrone i carbone.

Garancija: 5 godina.

paseo profili

Podni profili paseo imaju dva lica – fino i medio. Fino ima uže linije, a medio šire. Laki su za postavljanje i popularni među onima koji vole da rade po principu „uradi sam“. Ne klizaju se ni kada su mokri. Natopljeni su bojom i vremenom će blago posvetleti pod uticajem vremenskih prilika, ali nikada neće izgubiti karakter svoje boje.

Boje: topino, marrone i carbone.

Garancija 5 godina.

entero 2.0 / entero plus 2.0 profili

Podni profili entero 2.0 / entero plus 2.0 imaju dva lica – ravno i rebrasto. Vrlo su laki za postavljanje, poput drveta. Površina se ne kliza i ima autentičan, elegantan izgled. entero profili su dugotrajni, izdržljivi i nisu zahtevni za održavanje.

Boje: marrone, carbone, espresso, cloudy grey.

Garancija 5 godina.

Održavanje podnih obloga

Ako želite da vaše Werzalit podne obloge dugo godina ostanu lepe i čiste, nije potrebno mnogo truda. Dovoljno je jednom godišnje uraditi detaljno čišćenje. Ukoliko se neki delovi jače zaprljaju, potrebno je ukloniti prljavštinu u što kraćem roku, kako bi se sprečio razvoj algi i bakterija.

Za čišćenje veoma zaprljanih površina možete upotrebiti uobičajeni kućni deterdžent, poput Cilit Benga i očistiti četkom duž obloga. Isto tako, podne obloge Werzalit možete održavati u čistom stanju uz pomoć creva pod pritiskom.

Vrste obloga:

Podne obloge