Igre u bazenu su nezaobilazni deo uživanja, naročito ako ste u vodi sa decom. Predlažemo vam igre koje možete igrati sa decom, ali i sa odraslima. Ako vi imate još neki predlog i želite da podelite sa drugim čitaocima, napišite u komentaru.

 1. Jurke

Retki su oni koji u detinjstvu nisu igrali jurke u vodi. Pravilo je vrlo jednostavno: zadržite dah, zaronite, pa da vidimo ko će duže moći da pliva pod vodom!

 1. Nevidljiva flaša

Za ovu igru su vam potrebne dve providne, čiste, plastične flaše od dve litre. Važno je da čepovi flaša budu providni ili iste boje kao dno vašeg bazena. Napunite flaše bazenskom vodom, okrenite takmičare leđima ka vodi da ne vide gde ćete da spustite flaše i kada čuju  “buć” potraga za flašama može da počne! Potraga je veoma  zanimljiva i traje duže nego što mislite jer se flaše potpuno kamufliraju na dnu bazena!

 1. Turnir u borbama vodenim štapovima

U ovim viteškim “borbama” nećete jahati konje već dušeke a vodenim štapovima ćete zameniti borbeno oružje. Pobednik je naravno onaj koji obori vodenim štapom protivnika sa dušeka.

 1. Ajkula u bazenu

Ovo je jedna vrlo dinamična igra jer igrači imaju prava da izlaze iz bazena i uskaču nazad. Naime, igrač koji je ajkula treba da dotakne nekoga dok je u vodi, a tada taj igrač postaje ajkula. Igrači mogu da ostanu samo 5 sekundi izvan vode, a onda moraju da se vrate kod “ajkule”. Možete ajkulu da opremite maskom, disaljkom ili perajima kako bi igra bila brža i zabavi nema kraja!

 1. Ping pong loptice

Potraga za predmetima na dnu nije jedina vrsta zanimljive portage. Isto tako igrači mogu da traže predmete koji plutaju po vodi. Ping pong loptica je odlična igračka u vodi  jer je mala, laka i neprimetna na vodi. Varijante su razne, možete ubaciti više loptica i obeležiti ih brojevima ili inicijalima osobe koja treba da pronađe baš svoju. Što više loptica ubacite u bazen biće interesantnije!

 1. Potraga za blagom

Veoma je jednostavno, ubacite nekoliko novčića u bazen, a igrači imaju zadatak da ih sve pronađu i izrone. Ova igra može da potraje satima!

 1. Ledena kraljica – u vodi

Jedan igrač je ledena kraljica, a ostali igrči beže od nje, jer ako vas ledena kraljica zaledi morate stajati sa rukama iznad glave i ne smete da se pomerate. Dok ste pod vodom ledena kraljica vam ne može ništa, ali vi dodirom možete da “odledite” zaleđene igrače. Ledena kraljica mora sve igrače da zaledi da bi se oslobodila ove uloge.

 1. Hobotnica

U ovoj igri, igrači treba da pređu sa jedne na drugu stranu bazena dok “hobotnica” treba da ih spreči. Ako hobotnica dodirne nekog igrača on hvata hobotnicu za ruku i pridružuje se u hvatanju drugih igrača. Igra traje sve dok ne ostane samo jedan igrač izvan nastalog lanca.

 1. Mali vrtlog

Neka svi kupači polaku počnu da se kreću u krug i onda nastave sve brže i brže sve dok se ne napravi mali vrtlog u kojem mogu svi da plutaju.  Ako je bazen manji efekat će biti veći, uživajte!

 1. R-I-B-A

Za ovu igru vam je neophodan mini koš pored bazena. Svaki igrač izvodi slobodna bacanja i ako promaši dobija slovo. Ko prvi dobije sva slova iz reči RIBA izgubio je.

 1. Sakupljači

Ubacite u bazen predmete u paru: dva ista novčića, dva prstena ili bilo koja dva ista predmeta koji tonu. Podelite se u dva tima i započnite potragu. Ko sakupi najviše uparenih predmeta, pobedio je!

Pošaljite nam svoje predloge za igre u bazenu!