Čišćenje bazena je zabavno prvih nekoliko puta. Posle toga je najzabavnije gledati kako robot to radi umesto vas… Samo ga spustite u bazen i pustite da radi. Postoje roboti za bazene različitih jačina i performansi. Dok neki čiste samo dno bazena, neki roboti se penju po zidovima i čiste čak do linije vode. Dužina čišćenja isto tako zavisi od modela robota, i ono može trajati od 1 do 3 sata. Neki roboti su idealni za kućne bazene, dok se neki modeli prave za komercijalne bazene.

U ponudi imamo robote kompanija Astralpool, Dinotec i iRobot. Na dnu strane možete pogledati uporedne karakteristike najpopularnijih modela.

Roboti Astralpool MAX+3 i MAX+5 skeniraju bazen, bez obzira na oblik i dimenzije školjke i, zahvaljujući sistemu MAX SCRUBBER uspešno skidaju prljavštinu.

Astralpool roboti za bazene Pulit Advance+ imaju Aquasmart kontrolni sistem i efikasnu vibrirajuću četku koja skida prljavštinu sa svih vrsta podloga. Karakteristike modela Pulit Advance 5, 7 i 7Duo možete pogledati na dnu stranice.

Roboti Astralpool Hurricane imaju Aquasmart kontrolni sistem i efikasnu oscilirajuću četku kojom skidaju prljavštinu sa svih vrsta podloga. Modeli su: Hurricane 3, 5, 7 i 7Duo.

Popularni modeli robota Dinotec za privatne bazene obuhvataju:

  • AquaCat SWIFT,
  • AquaCat SMART EASY,
  • AquaCat SMART RC,
  • AquaCat SUPER.

iRobot Mirra 530 ima iAdapt Nautiq kontrolni sistem za čišćenje i aktivnu PVC četku koja sakuplja prljavštinu, alge i bakterije sa poda i zidova. Dva lako dostupna filtera nalaze se na vrhu robota i izuzetno su laki za održavanje. iRobot Mirra 530 je u stanju da se adaptira na sve vrste površina bazena.