Kad god želite da pružite deci aktivnu zabavu, plivanje je prvo što se nameće kao odgovor. Plivanje je najzdravija fizička aktivnost jer opušta, oslobađa od stresa, poboljšava koordinaciju pokreta, ravnotežu i elastičnost, a pri tom se ne vrši pritisak na zglobove. Teško je nabrojati sve prednosti, ali kada su najmlađi u pitanju, boravak u bazenu predstavlja beskrajnu zabavu, oni su u vodi najsrećniji!

Gojaznost kod dece se širi u modernom svetu kao epidemija zbog nepravilne ishrane i smanjene fizičke aktivnosti. Mnogi je potcenjuju i ne pridaju dovoljan značaj, ali posledice koje gojaznost ostavlja na zdravlje dece su mnogobrojne, od psihičkih pa do ozbiljnih zdravstvenih tegoba. „Lek“ protiv gojaznosti može biti veoma zabavan!

Ne dozvolimo da naši mališani ugrožavaju svoje zdravlje i pružimo im čistu zabavu u sopstvenom dvorištu. Plivanje, razni vodeni sportovi i igre u bazenu učiniće vaše dete zadovoljnim, srećnim i zdravim! Čak i ona koja su gojazna ili imaju tendenciju ka tome, tokom igre i plivanja oslobodiće pritiska zglobove i razradiće mišiće. U bazenu možete biti beskrajno maštoviti: raznovrsne vodene igračke prilagođene uzrastu i interesovanjima, odbojka, klasični vaterpolo ili najobičnije jure razgibaće mišiće, razvijati motoriku i zadovoljiti potrebu za igrom, a na kraju dana poslati decu u zdrav san.

Ako imate bazen, samo napred – ugasite televizore, računare, telefone, angažujte se i pronađite zanimljive igre (pogledajte naše predloge igara), okupite najbolje drugare i zabavi neće biti kraja. Naravno ne zaboravite adekvatan nadzor, neka vam stalno budu na oku i dobro ih zaštitite od sunca.

Ako imate uslova, ali još uvek mislite da je bazen velika investicija, razmislite još jednom da bazen predstavlja jedan od najboljih poklona koje možete dati svojoj deci. Bazen ne samo što je mesto dobre zabave i najboljih uspomena, već pruža nešto neprocenjivo – zdrav način života.